test

Boksend Opvoeden is niet het ECHTE boksen maar het is een weerbaarheidsprogramma die de hulpvraag van deelnemer(s) kan beantwoorden.

Het programma biedt verschillende boksspellen en bokslessen aan die worden ingezet om de hulpvraag te beantwoorden.

Door de aangeboden boksoefeningen worden de verschillende triggers/uitdagers blootgesteld die wellicht aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden. Dit alles met als doel om de gestelde hulpvraag te beantwoorden.

Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. De trainer geeft handvatten en helpt de deelnemer(s) om juiste keuze te maken door concrete afspraken te maken.

Bij een eerstvolgende vervolgtraining is er altijd een kort evaluatiemoment over de gemaakte afspraken. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we thuis op school of werk toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat.

Reflectievragen kunnen zijn: ‘waar zat mijn hartslag, 25%, 50%, 75% of 100%? Welke emotie kreeg ik bij welke hartslag? We hebben een mentaal, fysiek en emotioneel doel.
Daarnaast vergroten we het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Dit alles door planmatig en doelgericht te werken.

Het programma kan individueel, gezinsondersteunend of in groepsverband aangeboden worden. Kijk hiervoor bij tarieven.